Angst og stress

Angst- og stressbehandling

Lider du af angst eller bekymringstanker? Har du tendens til at overanalysere og overhåndtere tanker, følelser eller kropslige fornemmelser? Så ved du også hvor meget af din energi og opmærksomhed det sluger i din hverdag. Men hvordan ville dit liv se ud, hvis du bekymrede dig mindre? Hvad ville du kunne gøre?

Stress og bekymring eller angst er ikke det samme, selvom det ofte følges ad og udløser hinanden. Stress kommer af, vi mentalt modsætter os det der sker i vores liv. En følelse af, at omstændighederne ikke burde forekomme. Nyere forskning peger på, at måden hvorpå vi øger vores robusthed mod stress og angst, er den samme, nemlig ved at antage et metakognitivt perspektiv, hvilket vil sige at fokusere på måden at tænke på i stedet for de specifikke tankers indhold.

Jeg tænker nu mere på hvad jeg vil, i stedet for på hvad jeg ikke vil. Og tænker i hvad det giver mig i stedet for på hvad jeg vil undgå.
Anonym klient

Den metakognitive tilgang har i en række større og mindre studier vist overbevisende resultater. I et studie i Holland hvor metoden blev testet mod generaliseret angst, blev hele 91 % diagnosefri! Et stort studie publiceret i 2018, som sammenlignede kognitiv terapi med metakognitiv terapi mod angst, viste at mens kun 38 % var symptomfri to år efter at have gennemgået et kognitivt forløb, var 65 % symptomfri to år efter at have gennemgået et metakognitivt forløb.

Erfaringen viser, at man i løbet af 6-12 sessioner kan bryde vanen med at overhåndtere og overanalysere tanker, følelser og kropslige fornemmelser, og lade dem flyve forbi, eller lade dem være til stede uden at gribe ud efter dem, uden at bearbejde dem, og spekulere på hvorfor de er der, og uden at fokusere på dem. Det får angsten og stress til at fordufte, eller som et minimum til at fylde væsentligt mindre.

Jeg har flere års erfaring med at hjælpe teenagere, voksne og også børn fri af angst og stress gennem den metakognitive tilgang. Kontakt mig, og vi skræddersyr et forløb til dig enten individuelt eller et gruppeforløb.

Gruppeforløb (2 t./uge i 8 uger): 4.000 kr

Individuelt forløb på 8 gange: 6.400 kr.

Scroll to Top